פתחו את יישום מעקב הטיסות Plane Finder והזמן יעוף. הצפייה במטוסים הצהובים הקטנים מסתובבים על המפה והחקירה לאן כל אחד טס היא מרתקת.
"חשבנו שרק חנונים כמונו יאהבו את היישום, אבל הוא משך אליו הרבה יותר", אומר Lee Armstrong, מייסד שותף ומנהל טכנולוגיות ראשי ב‑Pinkfroot, המפתח שעומד מאחורי Plane Finder.
"רק כשהיישום שוחרר וקיבלנו הודעות מנהגי מוניות, טייסים וצוותי טיסה שהשתמשו בו בעצמם, אז הבנו שהשוק גדול יותר ממה שחשבנו".
Plane Finder עוקב אחר מסלולי מטוסים בכל מקום בעולם בזמן אמת. הקישו על כל מטוס במפה כדי לגלות עוד על כלי הטיס שעליו אתם מסתכלים ולאן הוא טס.
היישום מציג את מפעילת המטוס, נתיב הטיסה, זמן הנחיתה, הגובה, המהירות ועוד. הקישו על סמל המצלמה ואז כוונו את המכשיר כלפי מעלה לשמיים, ובאמצעות קסם המציאות הרבודה (AR), היישום יראה פרטים לגבי המטוסים שטסים מעליכם, בתצוגה על השמיים. עברו למצב תצוגת 3D (תלת מימד) ותוכלו לבחון אותם מקרוב.
לפני Plane Finder, מי שכיום היא אשתו Jodie Armstrong, הוא עצמו וחברו Mark Daniels עבדו בחברת טכנולוגיית מידע. "תמיד רצינו לעשות משהו מחוץ לשגרה היומיומית", אומר Armstrong. "רק כשה‑ iPhone OS 3 יצא ב‑2009 ביחד עם MapKit, הבנו שנוכל לעשות משהו שחשבנו שיהיה מעניין", הוא אומר.
השלישייה ייסדו את Plane Finder והשיקו את היישום בספטמבר 2009. "זה התחיל כתחביב", אומר Armstrong. "היה לנו רסיבר בדירה שלי, והוא כיסה את דרום בריטניה", הוא מסביר.
"אבל משתמשים היו מורידים את היישום שלנו מכל מקום. אנשים בנורבגיה למשל אמרו, 'אני רוצה לראות את המטוסים שלידי'".
הפתרון היה ליצור להם רסיברים משלהם ולשלוח אותם לקהילה ייעודית של משתמשי היישום ברחבי העולם, שרצו לעזור ולהרחיב את הרשת.
"לרוב הם נמצאים בדירות של אנשים או על גגות של אנשים", אומר Armstrong. "הצלחנו לבסס את הרוח הקהילתית הזו על ידי תגובה לאנשים ושיח איתם… מה שמדהים אותי הוא כמה מהמיקומים הרחוקים שבהם נמצאים הרסיברים שלנו – באמצע הג'ונגל או באיזה צריף".
לחברה יש כעת בין 5,000 ל‑6,000 רסיברים בכל מקום מהאיים האזוריים, דרך אנגולה ועד אלסקה.
זה איפשר ל‑Plane Finder] לקבל נתוני מעקב טיסות טובים יותר מאשר לחברות התעופה עצמן. "אנחנו מוכרים את הנתונים לחברות התעופה כדי שהן יוכלו לעקוב אחר המטוס שלהן", אומר Armstrong. "אזורי בקרת תעבורה אווירית הם מאוד ממודרים, אז כדי לקבל את המידע הזה חברות תעופה צריכות ליצור קשר עם כולם. אנחנו עוקפים את זה על ידי פריסת הרסיברים שלנו בהרבה מקומות".
"בימים הראשונים היינו מקבלים מיילים מטייסים שאמרו, 'אנחנו משתמשים ביישום שלכם כי החברה שלנו לא מסוגלת להגיד לנו את מה שאנחנו צריכים לדעת'".
חלק מהמשתמשים המשמעותיים ביותר של היישום הם כאלה הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי (ASD), שרבים מהם אוהבים לעקוב אחר מטוסים.
"[חברי קהילת ה‑ASD שלנו] הם בודקים טובים מאוד שעזרו לעצב את המוצר. הם יגידו לכם מיד אם משהו לא תקין – כמו למשל תמונה או נתונים שגויים. זה מגביר את האיכות ודוחף אותנו לשמור על רף גבוה". לאחרונה בילתה החברה יום בנמל התעופה Heathrow בלונדון, בפגישה עם קהילת מעקב המטוסים של היישום.
התשוקה של Armstrong עצמו למטוסים מגיעה מאביו, שהיה טייס מסוקים בצי המלכותי. "ספינות, מטוסים ותעופה הם בדם שלנו", הוא אומר.
"בגלל הרקע שלי, בימים הראשונים קיבלתי החלטה לחסום את כל הנתונים שקשורים לצבא", מסביר Armstrong. "ואז ב‑2017 [הצבא] אמרו, 'למה אתם חוסמים אותנו? אם נרצה להסתיר משהו, אז נסתיר אותו'". המסוק של המלכה, למשל, אינו זמין לצפייה.
כיום לחברה יש קשרים עם משרד הביטחון, רשות התעופה האזרחית ונאט"ו. "יש לי זיכרון ממש סוריאליסטי בו אני עומד בפגישה עם נציגי המדינות החברות בנאט"ו ומסביר להם על הטכנולוגיה שלנו", אומר Armstrong.
באופן לא מפתיע, גם אביו של Armstrong נהנה מ‑Plane Finder. "אבא שלי מסתובב עם חברים וכשהם אומרים, 'תראה את היישום הזה, Plane Finder'. זה רגע נחמד של גאווה עבורו. ואני גם אוהב כשזה קורה לי".
מקור: אפל