יחסי ציבורמאמרים

המצאתם משהו? ככה תרשמו עליו פטנט

עבדתם עליו במשך חודשים, אם לא שנים. לא ישנתם לילות שלמים, ויתרתם על מפגשים עם חברים ובילויים עם בני המשפחה, ובלבד שתצליחו להביא לעולם פטנט מושלם שיהפוך את המקום שבו אנו חיים טוב יותר. אבל, כשבאתם לרשום את הפטנט על שמכם, גיליתם כי ההמצאה שלכם כבר קיימת ומישהו אחר לקח עליה את הקרדיט.

צילום PIXABAY

כדי שזה לא יקרה, יש צורך לבחון היטב את שלבי רישום הפטנט.

להכיר את שלבי רישום הפטנט

בואו נצלול רגע לעולם רישומי הפטנטים ונראה מהם השלבים המרכיבים את תהליך רישום הפטנט. ללא ספק, כדי  לרשום פטנט כדת וכדין חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי לרישום פטנטים, שיוכל ללוות את כל בכל התהליך.

שלב 1 – הפטנט עצמו

זהו השלב הראשוני שעליו אתם אחראיים במלוא מובן המילה. אם יש איזשהו רעיון שלא נותן לכם מנוח – מוצר, מכשיר טכנולוגי, אפליקציה, אמצעי לשיפור חיי האזרח – כדאי שתתחילו לחפש ברשת האינטרנט ובקרב אנשים שאתם מכירים אם מישהו חשב על הרעיון לפניכם. גם אם נתקלתם ברעיון דומה, אל תתייאשו. חישבו כיצד אפשר לשכלל את הפטנט שלכם כך שיהיה מקורי.

שלב 2 – שלה הרישום

לאחר שאתם בטוחים כי אין מישהו אחר שכבר המציא את מה שאתם עומדים להציע לעולם, חשוב להתחיל בתהליך רישום הפטנט. בשלב זה תידרשו להגיש בקשה מסודרת לעורך הפטנטים. הבקשה צריכה לכלול תוכן מפורט על הפטנט שלכם וכיצד הוא עובד בפועל.

שלב 3 – בדיקת כשירות

בשלב זה חשוב לפנות לעורך פטנטים כדי לבדוק את האמצאה. העורך יבחן כמה דברים:

  • האם מדובר באמצאה חדשה לחלוטין שלא הוצגה עד כה בפני הציבור?
  • האם זו אמצאה מועילה שיש לה שימוש?
  • האם מדובר באמצאה ברמה תעשייתית? דוגמת מוצר?

כאשר מקבלים אישור כי האמצאה תקינה, עוברים לשלב הבא.

שלב 4 – רושמים את הפטנט

עורך הפטנטים מגיש עבורכם את הבקשה למשרד לרישום פטנטים. היום שבו מגישים בקשה זו נקרא "יום קדימה" ובו מקבלת הבקשה שלכם מספר סידורי. את הבקשה מגישים באותה המדינה שבה מעוניינים לקדם את הפטנט.

שלב 5 – מגישים באופן לאומי

לפי אמנת פריז, המגישים חייבים להחליט לפני תום 12 חודשים לאילו מדינות הם מעוניינים להגיש את הפטנט לאישור. יש צורך להיערך להוצאות השונות שיכללו שכר טרחה לעורך הפטנטים וכן אגרות רישום.

שלב 6 – שלב ההתנגדות

לכלל הציבור יש תקופה של 3 חודשים שבה הוא יכול להתנגד לפטנט. בישראל ניתן למצוא פרטים על הפטנט החדש ביומן פטנטים מקוון. ברגע שמתקבלת התנגדות, הדיון עובר לבית המשפט, והשופט הוא שמחליט בסוף אם לקבל את הפטנט או לא, בהתאם לראיות שהוצגו בפניו על ידי עורכי הדין של שני הצדדים.

שלב 7 – מקבלים את הפטנט שלכם

אם אין התנגדות כלשהי לפטנט ואם לא נמצא דופי בפטנט עצמו, בעל האמצאה מקבל תעודה על קיומו של הפטנט. הפטנט נרשם בפנקס הפטנטים, וכעת אפשר לשווק אותו בארץ או בעולם.

לא רושמים את הפטנט לבד – פונים למומחים בתחום

ראינו שכדי לרשום פטנט, יש צורך לעבור כמה שלבים לא פשוטים. אז אם יש לכם רעיון לפטנט שפשוט בוער בכם, ואתם יודעים שבזכותו תוכלו לשנות משהו בעולם ולתרום לאנושות, פנו לחברת עורכי פטנטים. חברה המתמחה בעריכת פטנטים, מעניקה טיפול ושירות מקצועי לכל מי שמעוניין לרשום פטנט על שמו.

Back to top button
he_IL
דילוג לתוכן
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.