דילוג לתוכן
חדשות מהעולםשונות

מנכלי"ת סיגנל: נעזוב את שוודיה אם נצטרך ליצור דלת אחורית לנתוני המשתמש

חברת הטכנולוגיה האמריקאית סיגנל, הידועה בזכות פתרונות התקשורת המאובטחת שלה, שוקלת לעזוב את שוודיה על רקע חששות גוברים מהגברת המעקב הממשלתי ומדיניות הפרטיות במדינה. כך עולה מדבריה של מנכ"לית סיגנל: מרדית' וויטאקר שנערך לאחרונה.

צילום מסך אתר סיגנל

בראיון שנערך המנכלי"ת הביעה תסכול מהצעדים האחרונים של ממשלת שוודיה להרחיב את סמכויות הרשויות לאסוף נתונים דיגיטליים.

"אם הממשלה תמשיך ללחוץ על חברות טכנולוגיה לפגוע בפרטיות המשתמשים, לא תהיה לנו ברירה אלא לעזוב", אמרה מרדית'. "שוודיה הייתה מיקום אסטרטגי עבורנו, אבל העקרונות שלנו לא נתונים למשא ומתן."

ההחלטה הפוטנציאלית מגיעה לאחר שנים שבהן שוודיה נתפסה כמקלט לחברות טכנולוגיה המתמקדות בפרטיות, הודות לחוקי הגנת המידע המחמירים שלה והמוניטין שלה כמדינה נייטרלית. עם זאת, בשנים האחרונות, גבר הלחץ מצד רשויות אכיפת החוק המקומיות להגביר את המעקב הדיגיטלי, במיוחד לאור איומי טרור ופשיעה מאורגנת.

סיגנל, שפתחה משרד בסטוקהולם ב-2018, מעסיקה כיום כ-50 עובדים במדינה, רובם בתפקידי פיתוח ותמיכה טכנית. עזיבה אפשרית של החברה עשויה להשפיע על שוק העבודה המקומי ועל תדמיתה של שוודיה כמרכז חדשנות טכנולוגית.

דובר מטעם ממשלת שוודיה מסר בתגובה כי "הממשלה מחויבת לאזן בין ביטחון הציבור לבין זכויות הפרט. אנו נמצאים בדיאלוג עם חברות טכנולוגיה כדי להבטיח ששוודיה תישאר יעד אטרקטיבי לעסקים."

בינתיים, מרדית' רמזה כי החברה כבר בוחנת מיקומים חלופיים, כולל מדינות כמו שווייץ ופורטוגל. "אנחנו לא רוצים לעזוב, אבל אם נאלץ לבחור בין המשתמשים שלנו לבין דרישות ממשלתיות, הבחירה ברורה", סיכמה המנכלי"ת.

לקריאה נוספת לחץ כאן.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.