דילוג לתוכן
חדשות מהעולםשונות

אילון מאסק וטיילור סוויפט יכולים כעת להסתיר נתוני טיסה מאפליקציית FlightRadar24

רשות התעופה הפדרלית של ארצות הברית (FAA) אישרה בשבוע שעבר מדיניות חדשה המאפשרת לבעלי מטוסים פרטיים להסתיר את נתוני הטיסה שלהם ממעקב ציבורי.

צילום מסך אפסטור

השינוי, שנכנס לתוקף באופן מיידי, נועד לתת מענה לתלונות מצד בעלי מטוסים פרטיים, בהם אילון מאסק וטיילור סוויפט, שטענו כי חשיפת נתוני הטיסה שלהם באמצעות כלי מעקב כמו FlightRadar24 פוגעת בפרטיותם ומסכנת את ביטחונם. נכון להיום, המדיניות החדשה כבר מיושמת ומעוררת דיון ציבורי ער.

פרטי המדיניות החדשה

החוק החדש מרחיב את תוכנית ה-LADD (Limiting Aircraft Data Displayed) של ה-FAA, שבעבר אפשרה חסימה חלקית של נתונים רק במקרים של איום ביטחוני ממשי. כעת, בעלי מטוסים פרטיים יכולים לבקש הסתרה מלאה של נתוני הרישום והטיסה שלהם, כולל מיקום, מסלול וזיהוי המטוס ללא צורך בנימוק מפורט. המידע יישאר זמין אך ורק לרשויות התעופה לצורכי בטיחות, ולא יופיע עוד במאגרים ציבוריים המשמשים אתרי מעקב טיסות.

המהלך בא לאחר לחץ מתמשך מצד אישים בולטים, בהם מאסק, שטען כי חשיפת תנועותיו מהווה סיכון אישי, וסוויפט, שהתלוננה על מעקב ציבורי אחר טיסותיה. השינוי נתמך גם על ידי ארגוני תעופה פרטית, שראו בו צעד הכרחי להגנה על לקוחותיהם.

תגובות והשלכות

ההחלטה עוררה תגובות חלוקות. תומכי המהלך, כולל בעלי מטוסים וארגוני פרטיות, מברכים עליו כהגנה חיונית מפני הטרדה ומעקב לא רצוי. לעומת זאת, עיתונאים, ארגוני שקיפות וחלק מהציבור מבקרים את השינוי, וטוענים כי הוא מונע מהציבור מידע חשוב על שימוש במרחב אווירי ציבורי ועשוי להסתיר פעילויות מפוקפקות של עשירים ומשפיעים.

מבחינה מעשית, המדיניות החדשה צפויה להשפיע על אתרי מעקב טיסות, שיאבדו גישה לנתונים של מטוסים רבים. חברות כמו ADS-B Exchange כבר הביעו חשש מפגיעה במודל העסקי שלהן, בעוד עיתונאים מדגישים כי היכולת לחשוף קשרים עסקיים או שחיתות, כמו טיסות של מנהיגים פוליטיים או תאגידיים תיפגע משמעותית.

קשר מתרחב

השינוי במדיניות ה-FAA משקף את המתח הגובר בין זכויות פרטיות לבין שקיפות בעידן הדיגיטלי. הוא מגיע על רקע דיונים דומים ברחבי העולם, כולל באיחוד האירופי, שם רגולטורים בוחנים איזונים דומים בתחום התעופה והנתונים. בארצות הברית, ההחלטה עשויה גם לעורר תגובות פוליטיות, שכן חלק מהמבקרים רואים בה "הטבה לעשירים" שמרחיבה את הפער בין האליטה לציבור הרחב.

מה הלאה?

קבוצות שקיפות מאיימות בתביעות משפטיות נגד ה-FAA, בטענה שהשינוי נוגד את האינטרס הציבורי, בעוד הציבור ממשיך להתווכח ברשתות החברתיות על ההשלכות. השאלה כיצד יתפתח האיזון בין פרטיות לשקיפות בתחום התעופה נותרת פתוחה, והיא צפויה להמשיך ולהעסיק את הרשויות והציבור בשנים הקרובות.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.