שני הסמארטפונים החזקים ביותר בשוק הם, אייפון 16 פרו מקס והגלקסי S25 אולטרה החדש. שתיהם צפויים להיות הסמארטפונים המובילים מבחינת מכירות במהלך שנת 2025.

מי יותר שווה?
בעיקרון, השאלה הראשונה בהשוואה היא איזה מהם הוא הסמארטפון הטוב ביותר, אך רוב המשתמשים יתרצו שעדיף להם להישאר עם מערכת ההפעלה המועדפת עליהם. אוהדי אנדרואיד יבחרו לבחור בסמסונג, ואוהדי אפל יישארו בקטגוריית האייפון. עם זאת, יש אנשים שיעדיפו חומרה ועיצוב על פני שתי מערכות ההפעלה.
חומרה ועיצוב
סמסונג אוהבת לקחת השראה מעיצובים של אפל. זה בולט בגלקסי S25 אולטרה, שמגיע עם צדים שטוחים יותר – משהו שיש לאייפון כבר כמעט 5 שנים.
ההבדל טמון בביצוע. הגלקסי S25 אולטרה הוא אפילו יותר זוויתי וחד יותר מהאייפון 16 פרו מקס. הוא גם קל יותר, למרות שיש לו מידות גדולות יותר בכל הצדדים.
המסך בגודל 6.9 אינץ' מגיע עם שוליים כמעט בלתי נראים בחזית, עם חיתוך קטן למצלמה. אפל צמצמה את השוליים, אך עדיין שומרת על החיתוך הענק "אי דינמי" (Dynamic Island), אשר מבטל חלק גדול מהמסך בגודל 6.9 אינץ' ומנצל רק כמה אלמנטים מינוריים של ממשק המשתמש.
לאייפון יש מסך מעולה שמגיע לבהירות גבוהה, אך התצוגה של סמסונג היא פשוט הטובה ביותר בתחום, בין היתר בזכות הגימור נגד השתקפויות. שום טלפון אחר לא יכול להתחרות במסך הזה מבחינת איכות וראות.
הגלקסי מגיע עם סורק טביעות אצבע בתוך המסך, שמהווה יתרון נוסף. בעוד ש-Face ID באייפון מוביל בתחומו, הוא לא אידיאלי בכל המצבים. פתיחה ביומטרית דורשת ממך להסתכל על המכשיר או להרים אותו כדי להעיר את המצלמות התלת-ממדיות לזיהוי. לגלקסי S25 אולטרה יש פתיחת פנים מבוססת תוכנה לצד סורק טביעות אצבע אולטרה-סוני מאובטח, מה שמעניק לך יותר גמישות.
כפי שניתן לצפות בתקופה הנוכחית של עידן הסמארטפונים, יש דמיון, אך ההבדלים בביצוע בולטים. יש את כפתור ה-Action הרב-תכליתי בצד שמאל של האייפון 16 פרו מקס, בעוד שלגלקסי S25 אולטרה יש את ה-S Pen (עט דיגיטלי) אשר עשוי להיות שימושי יותר בסביבה מקצועית מאשר כפתור.
לאפל יש כאן את כפתור ה-Camera Control, שבתחילה עשוי להרגיש שימושי אך מאבד מהקסם שלו די מהר. הוא משמש כקיצור ליישום המצלמה, אך תוכלו פשוט ללחוץ פעמיים על כפתור ההפעלה ב-S25 אולטרה כדי לעשות אותו דבר ביעילות.
תוכנה וביצועים
במהלך השנים האחרונות, החוויה המרכזית של שימוש באנדרואיד ו-iOS השתנתה לטובה. אפל ריככה את עמדתה בנוגע להתאמה אישית, והעדיפה להוסיף כמה אפשרויות בסיסיות תוך הסתמכות על מצבי "פוקוס" שמאפשרים לך להגדיר פריסות ספציפיות בזמנים שונים. סמסונג נטתה יותר להתאמה אישית עם תכונת Good Lock האופציונלית – שמאפשרת לך להתאים כמעט כל פיצ'ר בטלפון שלך ללא צורך במפעיל צד שלישי.
בינה מלאכותית הפכה למכנה משותף השנה. גרסת iOS 18 האחרונה הוסיפה פונקציות רבות המופעלות על ידי AI כדי לנצל את הכיף במכשיר, בעוד שסמסונג הייתה אחת המובילות בתחום זה עם חבילת Galaxy AI. יתרה מזו, רוב האפשרויות המפורסמות הללו כבר זמינות כעת ועברו שיפורים במהלך 18-24 החודשים האחרונים. אפל איחרה בהצגת AI, ולכן תכונות רבות מוגבלות גיאוגרפית או לא זמינות עד תאריך לא ידוע.
הגלקסי S25 אולטרה מגיע עם פיצ'ר One UI 7, הכולל Circle to Search, שמאפשר ל-Gemini לבצע פעולות ללא ידיים במספר שלבים. זה פחות ראוותני ממה שהייתם מצפים ממצגות של אפל, אבל זה עובד כבר עכשיו.
יש גם פחות פער ביצועים בין שבב הסנאפדרגון המוביל למעבדי ה-A של אפל הפעם. ברוב המצבים, פשוט לא תבחינו בהבדלים משמעותיים באופן שבו הטלפונים האלה פועלים. למשחקים יש יתרון קל בשבב הסנאפדרגון, אך זה כמעט זניח בעולם האמיתי. מכיוון ש-iOS ואנדרואיד שונים במהותם, קשה להשוות את השבבים בצורה הוגנת.
חובבי נתונים יציינו ששבב ה-A18 Pro עוקף מעט את המדדים בכל דבר פרט לפלט גרפי תלת-ממדי.
אם יש לך העדפה מסוימת לגבי מערכת ההפעלה הסלולרית שבה אתה משתמש מדי יום, המידע הזה כנראה לא ישנה את דעתך.
מצלמה ותכונות
הסמסונג גלקסי S25 אולטרה מציע מערכת טובה יותר על הנייר מאשר האייפון 16 פרו מקס. יש לו גם עדשה ייעודית נוספת לטווח אופטי של 3x. הוא כולל חיישן ראשי של 200MP, 50MP רחב-זווית, 50MP טלפוטו 5x ו-10MP טלפוטו 3x. זו גרסה מעודכנת של מצלמת ה-S24 אולטרה.
באייפון 16 פרו מקס יש חיישן ראשי של 48MP, 48MP רחב-זווית ו-12MP טלפוטו 5x.
בשימוש במצב צילום רגיל, אין ספק שסמסונג מייצרת תמונות ברורות, חדות ואיכותיות יותר כמעט בכל אורך מוקד. כשמגדילים מעל 7x, הגלקסי S25 אולטרה עוקף את האייפון 16 פרו מקס כמעט בכל מדד.
מעבר לפרטים וחדות, אפל נוטה לגוונים טבעיים, בעוד שסמסונג הפחיתה את העיבוד אך נראית מעט סינתטית יותר בתרחישים מסוימים כמו צילום בתאורה נמוכה. מצלמות הסלפי זה תחום שאפל לא שידרגה. זה כמעט מביך שטלפון ברמה כזו לא יכול להתחרות בכמה טלפונים אנדרואיד זולים.
עריכה לאחר צילום כלולים בשני המכשירים אם אתם רוצים לשנות את סגנון התמונה. עריכה נקייה וללא הרס איכות תמונה אפשרית גם עם כלי AI, כמו Clean Up באייפון ועריכה גנרטיבית ב-S25 אולטרה.
בלי להיכנס יותר מדי לעומק בנושא הוידאו, צילום הוידאו המוביל והטוב ביותר הוא באנדרואיד, נקודה.
סוללה וטעינה
הגלקסי S25 אולטרה מגיע עם סוללה 5,000mAh בעוד שהאייפון 16 פרו מקס יש תא פנימי של 4,685mAh. בשילוב עם השבב של כל מכשיר, תוכלו להגיע לאפז אחוז סוללה כעבור יומים של שימוש, בתנאי שאתם משתמשים בלי להעמיס על המכשיר.
למרבה הצער, אף אחד מהטלפונים לא מציע אפשרויות טעינה מהירות במיוחד. לפחות שניהם משתמשים ב-USB-C, בטעינה של 45W בסמסונג S25 אולטרה ו-27W באייפון 16 פרו מקס בטעינה חוטית, הם איטיים לפי הסטנדרטים המודרניים.
טעינת MagSafe באייפון סבירה ב-25W, בעוד שלסמסונג יש טעינה אלחוטית של 15W אך ללא מגנט למרות תמיכה ב-Qi2, תצטרכו מארז בשביל זה.
גלקסי S25 אולטרה מול אייפון 16 פרו מקס: מהו הטוב ביותר בתעשייה?
9to5Google לעיתים נותן המלצות על מוצר ספציפית. לפעמים, אנו עשויים להציע לא לשדרג, בגלל מגוון סיבות שונות הכוללות: עלות מכשיר, ביצועים זניחים או השפעה סביבתית, שיפורים בביצועים שלא נראים לעין. האם לשדרג – זו תמיד החלטה שלך, אך מטרתנו היא לעזור לך לקבל את ההחלטה המודעת ביותר.
אין ספק כי האייפון 16 פרו מקס והגלקסי S25 אולטרה יהיו שני הסמארטפונים הנמכרים ביותר השנה. שאלה גדולה יותר שאנחנו עדיין שואלים את עצמנו היא, האם זה מספיק טוב לשוק. בשנים האחרונות, ראינו כיצד בינה מלאכותית (AI) חדרה כמעט לכל תחום בטכנולוגיית הסמארטפונים. שני המכשירים הללו הם הדוגמה הטובה ביותר כיצד בינה מלאכותית יכולה, בחלק מהמקרים, להרגיש כמו מכשול. שינויים משמעותיים כמעט לא קיימים משנה לשנה.
למרות זאת, החוויה המרכזית שמדובר בשני מכשירים מצוינים. כדי לסתור את ההצהרה הזו, יש חבילות עם תמורה טובה יותר מצד יצרני מכשירים אחרים, במיוחד בצד האנדרואיד.
דוגמה טובה לכך היא ה-OnePlus 13. הוא מציע כמעט 95% מהחוויה המרכזית של הגלקסי S25 אולטרה. הוא מגיע במחיר נמוך בהרבה וכולל סוללה חזקה וטעינה טובה יותר. הבחירה הברורה למי ששוקל לעבור מאייפון למכשיר אנדרואיד תהיה ה-Pixel 9 Pro או Pro XL. הממשק האנדרואידי הקליל ועשיר בתכונות, אך חסרים לו חלק מהאפשרויות בצילום, ומצבי הצילום בווידאו אינם נרחבים כמו אצל המתחרים.
מה שבולט מיד הוא, שחלק מהשוק האולטרה-פרימיום מתחיל להיחתך משמעותית על ידי מכשירים שמגיעים זולים יותר ויש להם הרבה תכונות משלהם שעולות על פני מתחרים. בעוד שהגלקסי S25 אולטרה והאייפון 16 פרו מקס עשויים להיות המובילים של הסמארטפונים העולמיים, הם לא ה"טובים ביותר" שתוכלו לקנות, מה שבמובנים רבים הוא דבר טוב.