רישום פטנט על גאדג’ט

יש לכם גאדג'ט חדש בראש? התחלתם כבר לעבוד עליו ואתם חושבים שזאת היציאה הכי טובה שלכם ואולי אפילו תוכלו להרוויח ממנה לא מעט, אז למי פונים? אם כך אתם סבורים כדאי שתדעו מספר פרטים.

כל רישום פטנט על גאדג'ט, אפליקציה או רישום מדגם מתבצע אצל רשם הפטנטים, שנמצא במשרד המשפטים, זו הדרך הנכונה ביותר לצורך הגנה על זכות הקניין במדגם ועל בלעדיות ולמנוע שימוש בו או ליצור חיקוי בלי אישור.

ניתן לרשום פטנט על כל חפץ או מוצר תעשייתי

רישום פטנט על גאדג'ט

קיום בשנת 2017, ניתן לרשום פטנט על כל חפץ או מוצר תעשייתי, חדש או לא, בעל אפיון, קישוט בולט לעין שלא שווק עדיין, פורסם או יצא למכירה בישראל ולא הוגש לרישום פטנט. כך למעשה ניתן לרשום מדגם על חפיץ – גאדג'ט, שיכול לשמש אוכלוסייה ספציפית או את כל האוכלוסייה. באותה מידה ניתן גם לרשום בגד, רהיט, כלי נגינה, ועוד חפצים שונים.

חשוב להדגיש על מנת להבין לעומק, שרק אם טרם פורסם, שווק לשוק או פורסם בפומבי מול קהל ספציפי כגון עיתון או תערוכה, חפץ כלשהו או מוצר תעשייה ייחודי, לא יהיה ניתן לרשום אותו כפטנט.

משך תקופת הפטנט

חפץ או כל מוצר שהרשם רשם עליו מדגם, ניתנת לו הזכות של חמש שנים הגנה שאותן ניתן גם להאריך לתקופה נוספת. תקופה זו מטרתה לפיתוח הפטנט, אך זה לא יכול לעבור את ה- 15 שנה. שזאת התקופה הארוכה ביותר להגנה על כל דגם שהוא, כל עוד האגרות גם משולמות במועד.

ההגנה על פטנט רשום, היא לא רק בתחום החוק בישראל, אלא בכל מדינה שעליה יהיה מעוניין הרשם להרחיב את ההגנה. אז יהיה עליו לרשום מדגם שונה בכל אזור ומדינה. במידה ומדובר במדינה, כמו בארץ, שחתומה על אמנת פריס, התהליך של הרישום שונה והוא רטרואקטיבי לתאריך שבו הוגשה לראשונה הבקשה.

למנוע שימוש בו או ליצור חיקוי בלי אישור

להיקף ההגנה של העתקה של פטנט, רלוונטי רק על העיצוב והצורה, ולא על החפץ או על המוצר התעשייתי. משמע, אם נרשם מדגם על גאדג'ט מסוים (לדוג' קוצץ שום בצורת שום) ישנה אפשרות לצד שלישי ליצור או מאידך למכור גאדג'ט זהה במהותו (קוצץ שום) אך העיצוב וצורתו לא יוכלו להיות זהים.

ההגנה לא תחול רק על עיצוב או צורה, באם אין רק עיצוביים, אלא גם מאפיינים שהם עבור המשתמש מטרות פרקטיות ושימושיות. חשוב להדגיש שההגנה חלה במסגרת קבוצה של סיווג רק של הרישום.

מצב של ביטול רישום של גאדג'ט

כשם שכל אדם רשאי להגיש בקשה לרישום מדגם, כך גם כל אדם רשאי להגיש בקשה לביטול רישום של מדגם. זאת, באם לטענת מגישי הבקשה הרישום נעשתה שלא כדין ולא היה מקום לעשות את הרישום. במקרה מסוג זה, יערוך הרשם דיון מסודר במעמד מגיש בקשת הביטול ובעל זכויות הרישום.

למידע נוסף בנושא קניין רוחני כנסו כעת: http://www.wolfadv.co.il

Exit mobile version