ההכנה הכי טובה לאודישן

כמעט בכל עבודה כיום, כדי להתקבל אליה יש צורך לעבור ראיון עבודה שבו ישאלו את המועמד מגוון שאלות כדי להבין האם הוא מתאים.

צילום: FreePik

אצל השחקנים זה קצת שונה, ריאיון העבודה הוא למעשה אודישן הבודק האם הוא מתאים לשחק את הדמות.

הכנה לראיון עבודה היא דיי פשוטה. יושבים ומתכוננים לשאלות שהמראיין עשוי לשאול. באודישן לעומת זאת, אין שאלות, עליכם לשחק את הטקסט שיתנו לכם. אז איך מתכוננים בצורה טובה לאודישן? הנה כמה טיפים מעולים.

לא תמיד תיתן לכם המלהקת תשובות לשאלות שתשאלו, אך מחובתכם לנסות ולקבל כמה שיותר מידע לפני האודישן. מומלץ לשאול לאיזה דמות האודישן בוחן, האם יש טקסט להתכונן אליו וכדומה. כמה שיותר מידע, יכול רק לסייע לכם ותוכלו להתכונן הרבה יותר טוב.

אודישנים רבים מבוססים על טקסט מסוים מתוך התסריט של הסרט, סדרה או המחזה של ההצגה. אם המלהקת נתנה לכם טקסט, בררו מהו הז'אנר שעליו אתם נבחנים ותתכוננו בהתאם. אם מדובר בדרמה, הקריאו את הטקסט באופן דרמטי. אם מדובר בטקסט קומי, הקריאו אותו בסגנון זה.

ומה עושים אם לא אמרו לכם מהו הסגנון? אם אין לכם מושג מהו הסגנון, פשוט נסו אותו בכמה אופנים והגיעו מוכנים עם כל האופציות. לפעמים, עשויים לבקש מכם לבצע את הטקסט בשתי צורות ואם התכוננתם לכך, יהיה לכם יותר פשוט להציג זאת לאחר ההכנה.

אחד הדברים שיכול להרוס אודישן הוא ללא ספק לחץ! במקום להיות בלחץ, נסו לומר לעצמכם שאם התפקיד הזה שלכם, אתם תצליחו לעבור את האודישן. חשוב להבין שאם אמרו לכם לא, אין זה אומר שאתם לא שחקנים טובים, זה רק אומר שאתם כנראה לא מתאימים לדמות. לכן, לא לקחת לא כדבר קשה, אלא כלמידה ולהמשיך להתנסות באודישנים הבאים.

אחד הדברים שיכול לסייע לכם לא להתייאש, הוא לזכור שכל אודישן הוא דרך לתרגול ומכל אודישן ניתן ללמוד משהו חדש שיקדם אתכם באודישן הבא. אם לא הצלחתם הפעם, שחזרו את האודישן שלכם ותנסו להבין מה תוכלו לעשות טוב יותר בפעם הבאה. מי שמנסה להשתפר מאודישן לאודישן, בסוף מצליח לעבור אודישן ולהשתתף בהפקות השונות. כמו כן, ברגע שעברתם אודישן אחד, השאר כבר יהיו הרבה יותר פשוטים.

Salir de la versión móvil