יחסי ציבורמאמרים

4 טיפים למיטוב קידום אתרים באנגלית בשנת 2021

בהקמת אתר רב-לשוני, יש לקחת בחשבון כמה שיקולים של אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO). אלמנטים שתורמים לתהליך נכון של קידום אתרים באנגלית נוטים גם לשפר את חוויית המשתמש הכוללת, ולכן חשוב לוודא שהאתר שלכם מדורג היטב בגוגל כדי להשיג את היתרונות המשמעותיים לעסק וללקוחות שלכם.

צילום: PIXABAY

כלים נוחים לשימוש כמו Yoast חשפו את "הסוד" של קידום אתרים לכל בעלי האתרים, ולכן חשוב מתמיד להיות מעודכנים בשיטות העבודה המומלצות הנוכחיות בתחום SEO.

גוגל כבר פרסמה את ההנחיות. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להקפיד עליהן

כשזה מגיע לתהליך קידום אתרים באנגלית, חשוב לוודא שאנשים רואים את הדפים הנכונים למיקומם. מומלץ גם להימנע מעונשים על תוכן שנחשב ככפול. למרבה המזל, גוגל הציבה כמה שיטות עבודה מומלצות עבור קידום אתרים רב לשוני, ויש מספר אמצעים שניתן לנקוט בהם על מנת לשפר את הדירוג שלכם.

מאמר זה בוחן כמה צעדים שניתן לבצע כחלק מאסטרטגיה איכותית של קידום אתרים באנגלית ושיווק תוכן מעולה על מנת לנצח את האלגוריתם ולהביא יותר תנועה אורגנית לאתר הרב-לשוני שלכם.

קידום אתרים באנגלית: מה זה ומתי התהליך כדאי?

קידום אתרים באנגלית הוא פעולה של אופטימיזציה של התוכן באתר אינטרנט לאנגלית, כך שהאתר יתאים לחיפוש בשווקים חדשים ויהיה גלוי לאנשים דוברי אנגלית שיוכלו למצוא אותו באמצעות חיפוש אורגני.

רוב הגולשים באינטרנט משתמשים באנגלית אמריקאית, ולכן כדאי לשכור את שירותי המומחים בתחום כדי להרכיב אסטרטגיית קידום אתרים שתוביל את האתר שלכם לקהל רחב ככל האפשר.

אתם עשויים להתפתות להסתמך על התרגום של גוגל לתוכן האתר שלכם, לפחות בתיאוריה. אבל במציאות תקבלו תוצאות מעולות בהרבה, מבחינת תוכן מעולה ומבחינת קידום אתרים באנגלית, אם תשתמשו באסטרטגיית ייעוד רב-לשונית ייעודית.

איך לשפר קידום אתרים באנגלית?

קיימים ארבעה שלבים עיקריים לביצוע קידום אתרים באנגלית. בואו נבחן אותם לעומק:

  • 1. שימוש בכתובות אתרים ייעודיות

אחד החששות העיקריים עם קידום אתרים באנגלית הוא תוכן כפול. נכון שלא כל התוכן המשוכפל מזיק, אבל תוכן שמופיע במספר כתובות אתרים עלול להוביל לקנסות כגון דירוג נמוך יותר או אפילו ביטול אינדקס.

כדי להימנע מעונשים על תוכן כפול, גוגל ממליצה להשתמש ב'כתובות אתרים ייעודיות' שכוללות מחוון שפה. מיקום מחוון השפה בכתובת האתר תלוי במבנה ה-URL שתבחרו, במיוחד בהבדל בין שימוש בתחומי ייעוד ברמה העליונה של קוד מדינה (CCTLD), לבין תת-דומיינים באתר שלכם.

אינדיקטור שפה יכול להתפרש באופן שגוי, לכן הגדרת פרמטרי ה-URL היא צעד חשוב לנקוט בו על מנת לוודא שהאתר שלכם תואם קידום אתרים באנגלית, אבל בהחלט אינו היחיד.

  • 2. החלת תגיות hreflang

מלבד מחווני השפה, גוגל משתמשת גם בתכונות hreflang כדי לקבוע את שפת הדף ואת האזור שאליו הוא מיועד. ניתן להכניס תגיות אלה בקטע הכותרת של הדף המקורי או לשלוח אותן באמצעות מפת אתר.

אם דף מיועד למספר אזורים, ניתן להוסיף מספר מאפייני hreflang, אבל ראוי לציין שכל התהליך הזה מורכב וגם גוזל זמן, במיוחד למתחילים, ואפילו מומחי SEO של גוגל מעידים על כך. ניתן להשתמש בכלים שמבצעים שלב זה באופן אוטומטי, כך שאין צורך לדאוג להוספת קוד משלכם. אתם יכולים גם להשתמש בכלי בודק תגיות על מנת לראות אם הכול מוגדר כהלכה.

  • 3. היצמדות לשפה אחת לעמוד

אתם עשויים להתפתות לתרגם כמה אזורים בדף אינטרנט תוך שמירה על חלקים אחרים בעברית. כמה מקרים שבהם דף יכול להכיל מספר שפות הם:

  • התוכן העיקרי מתורגם, אבל טקסט הניווט הוא בשפת המקור.
  • תוכן שנוצר על ידי משתמשים, כגון דיונים בתגובות והערות, נמצא בשפות שונות.

בשני המקרים האלו ניתן לברר את השפה והאזור המיועדים של הדף באמצעות הוספת תגי hreflang. אבל מספר שפות בדף יכולות לדלל את חוויית המשתמש. במקרה הראשון, הקורא עשוי להבין את כל התוכן העיקרי אבל יתקשה לנווט לדפים אחרים.

במקרה השני, תוכן שנוצר על ידי משתמשים בשפות שונות עלול לגרום לדיונים לאבד את הקשר, והקוראים יהיו מבולבלים או אפילו מתוסכלים.

  • 4. תרגום המטא נתונים

בתהליך קידום אתרים באנגלית חשוב להבטיח שלא רק התוכן באתר מתורגם. המטא נתונים הם פיסות טקסט מכריעות שמסייעות לכם לדרג טוב יותר עבור האזורים החדשים שאתם מכוונים אליהם.

אבל זה לא תמיד פשוט כמו לתרגם את המטא נתונים מילה במילה. מה שיכולה להיות מילת מפתח בעברית באתר שלכם, אינה בהכרח זהה לאתר המתורגם שלכם. מה שאומר שתצטרכו לבצע מחקר חדש של מילות מפתח לשווקי היעד החדשים שלכם.

טיפ בונוס: כדאי לוודא שהאתר נטען במהירות

אחד השלבים הקלים יחסית בתהליך קידום אתרים באנגלית ובכלל בכל תהליך SEO, הוא להפוך את האתר שלכם למהיר. החל יולי 2018, זמני טעינת אתרים הפכו להיות לגורם דירוג עבור מנועי החיפוש.

כלומר, כל מאמץ קטן שתשקיעו על מנת להוביל לטעינה מהירה יותר של האתר שלכם, ישפיע ישירות על כמות התנועה שהאתר שלכם יקבל, במיוחד אם חלק מהדפים שלכם איטיים ונטענים במשך יותר משלוש שניות.

החדשות הטובות הן שאם אתם משתמשים בוורדפרס כדי לבנות את האתר שלכם, יש לכם גישה לשפע של תוספים שיישמו את שיפור מהירות טעינת האתר שלכם, מבלי שתצטרכו לגעת בשורת קוד אחת. תוספים כמו WP Rocket פותרים את רוב הבעיות שזוהו על ידי תובנות PageSpeed של גוגל.

Bouton retour en haut de la page
fr_FR
Aller au contenu principal
Fermer

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.