כאשר Siwei Kang יצרה את PicoJar, יישום לכתיבת הערות שמבוסס על צילומי מסך, היא ראתה בו הזדמנות לשפר את הדרך המקובלת לתעד מידע.
"הבעיה הכי גדולה בכתיבת הערות היא שזה מאוד איטי", Kang אומרת. "צריך לעבור בין יישומים, להפריע לזרימה ולריכוז שלך – זה מגושם".
עם PicoJar התהליך שונה. הוא מסדר בשבילך צילומי מסך שמבוצעים ביישום לתוך פתקים.
אפשר גם לתעד דברים תוך כדי תנועה בלי לעבור בין יישומים או לפתוח את PicoJar – הכל מובנה לתוך תהליכי העבודה שלך. רק צריך לצלם תמונה או צילום מסך ולהוסיף אותם ל‑PicoJar מהמיקום הנוכחי שלך בטלפון.
בהמשך, Kang מסבירה למה היא רצתה להוביל שינוי בדרך המקובלת לתעד ולאחסן מידע.
איך זה התחיל
להיות מפתחת אף פעם לא היה בתוכנית של Kang. "לא הייתי מאלו שהיה להן מחשב בתור ילדה", היא אומרת, "אבל תמיד החשבתי את עצמי לדי יצירתית".
היא נולדה בעיר בייג'ינג בסין, אבל Kang עברה בעצמה לקליפורניה בגיל 16 בשביל התמחות. היא החליטה ללמוד באוניברסיטת וושינגטון, במקור לימודי אדריכלות. "למעשה שיניתי את התחום הראשי שלי בלימודים שלוש פעמים", היא מודה.
צילום מסך או תמונה יכולים לספק הקשר עוצמתי לכתיבת הפתקים שלך.
– המפתחת Siwei Kang, היוצרת של PicoJar
בזמן שהיא התנסתה במגוון תחומי לימוד, Kang לקחה קורס מבוא לתכנות ומצאה את הייעוד שלה. "בסוף יצרתי משחק וחשבתי שזאת עוד דרך להיות יצירתית. אפשר לבנות משהו הרבה יותר אינטראקטיבי ומעניין", היא אומרת.
לפני ש‑Kang עברה לאדינבורו ב‑2015 בשביל לעבוד ב‑Skyscanner, היא עברה דרך כמה התמחויות ועבודות טכנולוגיות בסיאטל. היא הייתה אחת משני עובדים בלבד ב‑Skyscanner שקיבלו את המשימה לפתח כלי נסיעות ירוק יותר בשביל החברה. זאת הייתה הצלחה אדירה ומאז הרבה יישומי חיפוש טיסות אימצו רעיונות דומים.
החוויה הזאת נתנה ל‑Kang ביטחון ליצור יישום משלה: יישום נסיעות מבוסס צילומי מסך שנקרא Trippo. הוא זכה לתשומת לב מהר מאוד והוצג ב‑TechCrunch Disrupt, ועידה שנתית של טכנולוגיה וחברות סטארט‑אפ בארה"ב.
"הייתה לזה השפעה מהדהדת וקיבלתי הרבה סיקור תקשורתי", Kang אומרת. "לקחתי על עצמי קצת יותר מדי וחשבתי 'אני צריכה להתפטר מהעבודה שלי כדי לעבוד על זה במשרה מלאה'. משקיעות ומשקיעים יצרו איתי קשר וחשבתי שסטארט‑אפים הולכים להיות קלים".
למרבה הצער, היא גילתה מהר מאוד שהיא טעתה. "היישום הבטיח יותר מדי וסיפק פחות מדי מבחינת תכונות AI (בינה מלאכותית). התנועה זינקה אבל אז ירדה ואף פעם לא הצלחתי להגיע לרמה כזאת של תנועה שוב".
היא החליטה למקד מחדש את הרעיונות שלה. "החלטתי לשנות כיוון, לבנות מחדש את היישום ולהפוך אותו למשהו לשימוש יותר כללי", אומרת Kang.
היא ויתרה על האלמנטים של הנסיעות והשיקה את PicoJar, שמבוסס על הרעיון של צנצנת חמוצים כשטח אחסון למחשבות בצורת תמונות.
"בדרך כלל קל לשכוח את הרעיונות הטובים שלך ולא לחזור אליהם אף פעם, אבל עם PicoJar אפשר להתסיס ולכבוש אותם", Kang אומרת.
בדרך כלל קל לשכוח את הרעיונות הטובים שלך ולא לחזור אליהם אף פעם, אבל עם PicoJar אפשר להתסיס ולכבוש אותם.
איך זה עובד
קל ממש לארגן את כל צילומי המסך שלך עם PicoJar. צריך לתת לו הרשאה לסרוק את האלבום ״אחרונים״ (Recents) ולחפש צילומי מסך שאחר כך אפשר לתייג עם תגיות שימושיות. אפשר למיין במהירות את צילומי המסך לקטגוריות שימושיות, כמו קבלות, רשימות בקשות או השראה לשיפוץ הבית.
"צילום מסך או תמונה יכולים לספק הקשר עוצמתי לכתיבת הפתקים שלך", אומרת Kang. "אפשר ללכוד את הרגע עם תמונה, טקסט, קישור וגם תזכורת לחזור לפתק שלך ולהפוך את המחשבות לפעולות".
הכוח המניע היחיד מאחורי PicoJar הוא Kang, שהשיגה בעצמה את המימון ובנתה את היישום מאפס. "זה סטארט‑אפ מאוד רזה", היא אומרת בציניות.
"אני עובדת על PicoJar בבוקר ואז אני הולכת לעבודה האחרת שלי", אומרת Kang, שגם עובדת כמנהלת מוצר וטכנולוגיה ראשית בסטארט‑אפ אחר באדינבורו.
העתיד
יש דברים ש‑Kang מקווה להכניס ליישום שיתאפשרו רק אחרי התקדמויות טכנולוגיות מסוימות. "יש לי רעיונות גדולים ל‑PicoJar", היא אומרת.
"יש הרבה דברים שאני רוצה לעשות שדורשים עוד כלי למידת מכונה". המטרה שלה? להפוך את PicoJar "לדרך הכי מהירה לכתוב הערות תוך כדי תנועה".
מקור: אפל