חדשות אפל

סירי מעכבת את המהפכה: מסך הבית החכם של אפל נדחה שוב בגלל הבינה המלאכותית

אפל (Apple) תכננה להסתער על השוק הביתי עם תשובה מוחצת ל-Nest Hub של גוגל ול-Echo Show של אמזון, אך נראה שהמעריצים יצטרכו להמתין עוד קצת.

קונספט מכשיר מרכז בית חכם (HomePad). צילום מסך mrmad

דיווחים חדשים חושפים כי השקת מסך הבית החכם המסקרן של החברה נדחתה פעם נוספת, והסיבה היא לא החומרהף אלא המוח שמאחוריה, סירי (Siri).

החומרה מוכנה, התוכנה פחות

לפי הדיווח של מארק גורמן מבלומברג, המכשיר שזכה לשם הקוד "J490" נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים וכבר ערוך מבחינת חומרה מזה מספר חודשים. מדובר במסך מרובע בגודל של כ-7 אינץ', המזכיר מעט את האייפד, שניתן לתלייה על הקיר או לחיבור לבסיס חצי-כדור המכיל רמקול עוצמתי.

העיכוב נובע מהחלטה אסטרטגית של אפל לא להשיק את המכשיר ללא הגרסה הבאה והמשודרגת של סירי. העוזרת הקולית, שאמורה לעבור "אוברול" מוחלט מבוסס בינה מלאכותית, היא הליבה של חוויית המשתמש במכשיר החדש, ובאפל מסרבים להתפשר על ביצועים חלקיים בלבד.

מה צפוי להציע מסך הבית של אפל?

מעבר לשליטה במוצרי הבית החכם, המכשיר החדש אמור לכלול יכולות זיהוי פנים מתקדמות. הוא יוכל לזהות מי מהדיירים מתקרב למסך ולהציג לו מידע מותאם אישית, החל מפגישות בלוח השנה ועד להעדפות מוזיקליות ב-Apple Music. המטרה היא להפוך את המכשיר למרכז הבקרה (Hub) הראשי של הבית המודרני.

אפל גם עובדת על גרסה יוקרתית יותר של המכשיר שתכלול זרוע רובוטית המאפשרת למסך לעקוב אחרי המשתמש בחדר, אך זו צפויה להגיע בשלב מאוחר הרבה יותר.

מתי זה יקרה? חלון ההשקה החדש

אם התוכניות הנוכחיות לא ישתנו שוב, נראה שאפל מכוונת כעת להשקה באזור ספטמבר 2026. מועד זה אינו מקרי, הוא צפוי לחפוף להשקת סדרת ה-iPhone 18 Pro ולשחרור המערכות החדשות (ככל הנראה גרסה מעודכנת של tvOS), שיביאו איתן סוף-סוף את "סירי החדשה" במלוא תפארתה.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
בי שייר אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


התקינו את תוסף הכרום לקריאה נוחה ישר מהדפדפן התקנה
לצפייה נוחה פתח באפליקציה
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.