מנכ"ל אפל, המכהן כדירקטור ותיק בנייקי, רכש מניות נוספות בשווי של כ-3 מיליון דולר.

העיתונאי Faizan Farooque מפרש את המהלך כהבעת אמון גורפת באסטרטגיית השיקום של ענקית הספורט תחת המנכ"ל החדש.
הקשר ההדוק בין אפל לנייקי (Nike) אינו סוד, אך השבוע הוא קיבל משמעות פיננסית חדשה. מנכ"ל אפל, טים קוק, ביצע רכישה משמעותית של מניות נייקי, במהלך שנתפס בשוק כ"זריקת עידוד" לחברה שנאבקת על מקומה בשנה האחרונה.
הכפלת ההימור
על פי מסמכים שהוגשו לרשות ניירות הערך האמריקאית (Form 4), קוק רכש ביום שני כ-50,000 מניות של נייקי במחיר ממוצע של 58.97 דולר למניה.
- שווי הרכישה: כ-2.95 מיליון דולר.
- סך האחזקות: בעקבות הרכישה, קוק מחזיק כעת ב-105,000 מניות של נייקי, ששווין הכולל עומד על למעלה מ-6 מיליון דולר.
הקשר ארוך השנים
טים קוק אינו משקיע זר, הוא מכהן כחבר דירקטוריון בנייקי מאז 2005 ומשמש כדירקטור עצמאי מוביל (Lead Independent Director). לאורך השנים הוא ייעץ למייסד פיל נייט וליו"ר מארק פארקר בנושאים קריטיים, החל מעיצוב חנויות הקמעונאות, דרך המיקוד במוצרי הליבה ועד לאסטרטגיה הדיגיטלית של החברה בסין. הקשר הסימביוטי בלט במיוחד כאשר קוק נעל נעלי נייקי שעוצבו במיוחד עבורו (Custom-made) לאירוע השקת האייפדים במאי 2024.
למה עכשיו?
שנת 2025 הייתה שנה מאתגרת עבור נייקי, שמנייתה איבדה כ-24% מערכה. הרכישה של קוק מגיעה זמן קצר לאחר חזרתו של המנכ"ל הוותיק אליוט היל (Elliott Hill), שמונה להוביל את תוכנית ההבראה של החברה, מינוי שקוק עצמו תמך בו.
בשוק ההון רואים בהשקעה של קוק איתות ברור, הוא מאמין שהתוכנית של היל תעבוד ושהחברה נמצאת בדרך למעלה. ואכן, המניה הגיבה בעליות קלות בעקבות הדיווח.





