חדשות מהעולםשונות

שאגת הארי: מרכז נתונים של אמזון (AWS) הופצץ במפרץ, שירותי ענן קרסו

דרמה גיאופוליטית וטכנולוגית חסרת תקדים, חטיבת המחשוב של ענקית הטכנולוגיה אמזון (AWS) אישרה כי מרכז נתונים (Data Center) של החברה באיחוד האמירויות הושבת כתוצאה מ"פגיעת עצמים" שגרמו לדליקה ולקריסת מערכות.

לוגו Amazon-אמזון. צילום מסך

האירוע, שהתרחש ב-1 במרץ 2026, מסמן את הפעם הראשונה בהיסטוריה המודרנית שתשתית ענן מרכזית של חברת ענק אמריקאית יוצאת מכלל פעולה כתוצאה מפעילות צבאית ישירה.

פגיעה ישירה בלב ה-Availability Zone: השבתה בשידור חי

לפי הודעתה הרשמית של אמזון, אחד מ"אזורי הזמינות" (Availability Zones) שלה במפרץ, המזוהה כ-mec1-az2, ספג פגיעה ישירה של עצמים שהובילו לניצוצות ולשריפה גדולה במתקן. כוחות הכיבוי של איחוד האמירויות נאלצו לנתק את זרם החשמל למבנה כדי להשתלט על הלהבות, מה שהוביל להחשכה מיידית של שירותי המחשוב באותו אזור.

בהמשך הלילה דווח על בעיות חשמל מקומיות שפגעו באזור זמינות נוסף (mec1-az3), מה שהחמיר את המצב והוביל לקריסה נרחבת של שירותים פופולריים כמו S3 ו-DynamoDB, עליהם נשענים אלפי אפליקציות ועסקים במזרח התיכון.

הכאוס הדיגיטלי: בנקים ומוסדות פיננסיים נותרו מחוץ לרשת

ההשפעה המיידית של הקריסה הורגשה היטב ברחבי איחוד האמירויות ובחריין. בנק אבו דאבי קומרשל (ADCB) דיווח על שיבושים קשים באפליקציות ובשירותים הדיגיטליים שלו, ולקוחות רבים לא הצליחו לבצע פעולות בסיסיות.

באמזון ציינו כי שחזור המערכות צפוי לקחת שעות ארוכות, והמליצו ללקוחות המפעילים שירותים קריטיים לבצע "Failover" (מעבר לגיבוי) לאזורים גיאוגרפיים מרוחקים יותר. המקרה הזה מעלה שוב את שאלת החוסן של ה-AI והענן בעידן של מלחמות סייבר ופיזיות משולבות.

הרקע הגיאופוליטי: הנקמה האיראנית פגעה בטכנולוגיה האמריקאית?

למרות שאמזון נזהרה בניסוחיה והשתמשה במונח המעורפל "Objects" (עצמים), הדיווחים מהשטח קושרים את האירוע ישירות למטחי הטילים והכטב"מים ששיגרה איראן לעבר ישראל ומדינות המפרץ. התקיפה האיראנית הגיעה בתגובה לפעולות צבאיות קודמות של ארה"ב וישראל בשטח איראן בנושא האיום הנשק הגרעיני והבליסטי.

העובדה שמרכז נתונים אזרחי הפך למטרה, בין אם במכוון ובין אם כתוצאה מזליגה, מטלטלת את תעשיית הטכנולוגיה. מומחים מעריכים כי מדובר בנקודת מפנה שתאלץ חברות כמו גוגל, מייקרוסופט ואמזון לבחון מחדש את פריסת התשתיות שלהן באזורי סכסוך ואת מיגון השרתים הפיזי.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
בי שייר אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


התקינו את תוסף הכרום לקריאה נוחה ישר מהדפדפן התקנה
לצפייה נוחה פתח באפליקציה
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.