חדשות מהעולםשונות

ישראל משתמשת בטכנולוגיית AI של מיקרוסופט לזיהוי חשודים בעזה ובלבנון

ישראל משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת מבוססת בינה מלאכותית (AI) שפותחה על ידי מיקרוסופט כדי לזהות חשודים ברצועת עזה ובלבנון, כך עולה מהדיווח של כתב סוכנות הידיעות איי. פי: מייקל ביסקר (Michael Biesecker).

חשיבה מלאכותית AI. צילום: OpenAI/deepai

הטכנולוגיה הזאת, שמבוססת על זיהוי פנים, שנוייה במחלוקת בגלל חששות מפגיעה בפרטיות ודיוק לא מושלם, אבל בישראל טוענים שהיא עוזרת במאבק בטרור.

לפי הדיווח, צה"ל משתמש בטכנולוגיה הזו כדי לאתר מחבלים שחשודים כפעילי חמאס או ארגונים אחרים.

המערכת סורקת תמונות ממצלמות אבטחה, רחפנים ואפילו רשתות חברתיות, ומשווה אותם למאגר נתונים קיים.

מקורות מספרים שהיא כבר הופעלה לאיתור מבוקשים בעזה, ואפילו בלבנון, שם ישראל נלחמת בחיזבאללה.

אבל יש גם ביקורת. מומחים לזכויות אדם מזהירים שהטכנולוגיה הזו עלולה לפגוע בחפים מפשע, כי לפעמים היא טועה בזיהוי. היו מקרים שבהם אזרחים לא קשורים נעצרו או סומנו בטעות. בנוסף, השימוש ב-AI כזה מעלה שאלות על פרטיות, במיוחד באזורים כמו עזה, שבהם האוכלוסייה תחת מעקב כבד של צה"ל.

מיקרוסופט, מצידה, לא ממש התייחסה ישירות לדיווחים האלה, אבל דובר מטעמה אמר שהחברה מחויבת לשימוש אחראי בטכנולוגיה שלה. בישראל, לעומת זאת, ממשיכים להגן על השימוש הזה ואומרים שהוא חיוני לביטחון הלאומי.

הנושא הזה ממשיך לעורר דיון עולמי: מצד אחד, היכולת לזהות אויבים במהירות; מצד שני, הסיכון לטעויות ולהפרת זכויות.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
בי שייר אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


התקינו את תוסף הכרום לקריאה נוחה ישר מהדפדפן התקנה
לצפייה נוחה פתח באפליקציה
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.