חדשות מהעולםשונות

בית הנבחרים האמריקאי מזמן את אפל לחקירה בנושא צנזורה בבינה מלאכותית

הוועדה המשפטית של בית הנבחרים בארה"ב שלחה צו זימון לחברת אפל כחלק מחקירה שבוחנת האם ממשל ביידן השפיע על חברות טכנולוגיה גדולות לצנזר תכנים באמצעות בינה מלאכותית.

Apple Intelligence: בינה מלאכותית מבית אפל

על פי הדיווח, המהלך הוא חלק ממאמץ רחב יותר של הוועדה, בראשות המפלגה הרפובליקנית, לבדוק את השפעת הממשל הדמוקרטי הקודם על תעשיית הטכנולוגיה בנוגע לדיכוי חופש הביטוי.

הוועדה שלחה זימונים ל-16 חברות טכנולוגיה מובילות העוסקות בבינה מלאכותית, ביניהן אפל, אלפבית (חברת האם של גוגל), מטא, מיקרוסופט, אנבידיה ו-OpenAI. הזימונים נועדו לאסוף מידע על האופן שבו חברות אלה פיתחו את טכנולוגיות הבינה המלאכותית שלהן, והאם הן פעלו תחת לחץ ממשלתי לשלוט בתכנים המותרים ברשת.

הזימון שנשלח לאפל מציין במפורש כי החקירה בוחנת "באיזו מידה הממשל כפה או שיתף פעולה עם חברות בינה מלאכותית ועם גורמי ביניים אחרים כדי לצנזר דיבור חוקי".

החקירה הנוכחית ממשיכה מאמצים קודמים של הוועדה, שקבעה כי ממשל ביידן-האריס הפעיל לחצים חוזרים ונשנים על פלטפורמות מקוונות כדי להשפיע על התוכן המוצג בהן. כעת, הוועדה מבקשת לבחון האם מאמצים אלה התרחבו גם לתחום הבינה המלאכותית, תוך ניסיון "לשלוט בטכנולוגיה זו כדי לדכא דיבור." במקרה של אפל, החברה נמנתה בין אלה שהסכימו בין יולי 2023 ליולי 2024 להתחייבויות מרצון שנועדו להפחית "הטיות מזיקות" בבינה המלאכותית, מה שמעלה שאלות לגבי השפעת הממשל על מדיניותה.

הוועדה דורשת מהחברות להגיש את המסמכים הרלוונטיים עד 27 במרץ 2025, תוך שהיא מדגישה כי הזימון משמש גם כהודעה רשמית לשמור על כל רשומות וחומרים הקשורים לנושא.

הוסף תגובה על הנושא שקראת

Back to top button
בי שייר אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


התקינו את תוסף הכרום לקריאה נוחה ישר מהדפדפן התקנה
לצפייה נוחה פתח באפליקציה
Close

חוסם פרסומות מופעל

כדי לעזור לנו בהוצאות האתר, עליך לבטל את חוסם הפרסומות באתר זה.