חברת טיקטוק מתכננת להשיק גרסה חדשה של האפליקציה שלה המיועדת במיוחד למשתמשים בארצות הברית, כחלק מההכנות למכירת פעילותה במדינה, כך לפי דיווח של The Information.

המהלך מגיע על רקע חוק אמריקאי המחייב את בייטדאנס, החברה הסינית והבעלים של טיקטוק, למכור את האפליקציה עד 17 בספטמבר 2025, או להתמודד עם איסור שימוש בארצות הברית.
מהי התוכנית?
על פי הדיווח, טיקטוק מתכוונת לשחרר את האפליקציה החדשה ב-5 בספטמבר 2025, לפני המועד האחרון של החוק. משתמשים אמריקאים יצטרכו להוריד את האפליקציה החדשה כדי להמשיך להשתמש בטיקטוק, והיא תופעל על ידי קבוצת משקיעים אמריקאים, ככל הנראה בשיתוף עם חברות כמו אורקל, בלקסטון ואנדריסן הורוביץ. האפליקציה החדשה תשתמש באלגוריתם הליבה של טיקטוק, אך תפעל כשירות נפרד המותאם לשוק האמריקאי, במטרה לעמוד בדרישות החוק ולהפחית חששות ביטחוניים הקשורים לבעלות הסינית.
רקע החוק והמכירה
החוק, שנחתם באפריל 2024 על ידי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, דורש מבייטדאנס למכור את טיקטוק עקב חששות שהממשל הסיני עלול להשתמש באפליקציה לאיסוף נתוני משתמשים או להפצת תעמולה. בית המשפט העליון אישר את החוק בינואר 2025, וקבע מועד אחרון למכירה. לאחר שטיקטוק הוסרה מחנויות האפליקציות של אפל וגוגל ב-19 בינואר 2025, הנשיא דונלד טראמפ התערב והוציא שלוש הארכות (האחרונה עד אמצע ספטמבר 2025), תוך שליחת מכתבים לחברות כמו אפל וגוגל שהובטח להם שלא יוטלו קנסות על תמיכה בטיקטוק.
השקת האפליקציה החדשה
האפליקציה החדשה צפויה להציע חוויית משתמש דומה לזו של טיקטוק הנוכחית, עם דגש על תמיכה בעסקים מקומיים בארצות הברית, כמו שירותי תיירות, מזון ולייף סטייל, כחלק ממאמץ לקדם מונטיזציה ושיתופי פעולה עם יוצרי תוכן. על פי הדיווחים האחרונים, האפליקציה תושק בתחילת ספטמבר 2025 תחת בעלות אמריקאית, כחלק ממאמץ לעמוד בדרישות החוק האמריקאי שדורש מבייטדאנס למכור את פעילות טיקטוק בארצות הברית, מה שיכול להקל על חששות הרגולטורים. עם זאת, לא ברור אם סין תאשר את העברת האלגוריתם לידיים אמריקאיות, שכן הדבר דורש אישור ממשלתי סיני על רקע מלחמת הסחר המתמשכת.
המצב המשפטי והאתגרים
ההארכות של טראמפ מעוררות מחלוקת, שכן החוק מאפשר הארכה חד-פעמית של 90 יום רק עם התקדמות ממשית במכירה, דבר שלא דווח באופן ברור. תביעות משפטיות, כמו זו של בעל מניות בגוגל, טוענות כי חברות התומכות בטיקטוק מסתכנות בקנסות של מאות מיליארדי דולרים אם הצווים של טראמפ יימצאו בלתי חוקיים. בנוסף, קונגרסאים רפובליקנים ודמוקרטים קראו לפתרונות חוקיים, כולל הצעת חוק להארכה עד אוקטובר 2025.
תגובות משתמשים
משתמשים ברשתו החברתיות מברכים על צעד להחזרת טיקטוק, שמשרתת כ-170 מיליון משתמשים אמריקאים, אך חלקם חוששים מחוסר הוודאות המשפטית. אחרים ציינו כי האפליקציה החדשה עשויה להביא הזדמנויות חדשות לעסקים מקומיים, בהתבסס על המשך התמקדות של טיקטוק במסחר אלקטרוני כמו TikTok Shop.
טיקטוק מתכוננת להשיק אפליקציה חדשה למשתמשים בארצות הברית ב-5 בספטמבר 2025, לקראת מכירה אפשרית לקבוצת משקיעים אמריקאים. המהלך נועד לעמוד בדרישות החוק האמריקאי, אך הספקות המשפטיים והצורך באישור סיני יוצרים אי-ודאות. משתמשים צריכים להיערך להורדת האפליקציה החדשה ולעקוב אחר התפתחויות, שכן עתיד טיקטוק בארצות הברית תלוי במשא ומתן מורכב ובסוגיות גיאופוליטיות.




